Naar inhoud
Nieuws • 04.11.16

Vernieuwend concept

SAB bezorgt hal look & feel foodtruckfestival

Nieuws • 04.11.16
Geen echte foodtrucks, want die zijn om veiligheidsredenen niet toegestaan, maar wel de look & feel van een foodtruckfestival. Daarmee trok SAB Catering de aandacht op de Royal FloraHolland Trade Fair 2016 van 2 tot en met 4 november in Aalsmeer.

Dat contractcateraars zich niet alleen bezig houden met bedrijfsrestaurants, maar ook feesten, partijen en evenementen voor hun rekening nemen, is bekend.

Sommige gaan evenwel een stap verder door tijdelijke horecapleinen te creëren op locaties die daar in principe niet voor zijn bedoeld.

Innovatief horecaplein
Zo zette de afdeling Evenementen van SAB Catering een horecaplein neer in de sfeer van ‘rollende keukens.’ Dit gebeurde op een internationale handelsbeurs die zich kenmerkte door innovaties en noviteiten voor de sierteeltbranche. Deze vond plaats in een veilinghal te Aalsmeer.

‘Het vernieuwende foodtruckconcept van SAB Evenementen sluit geweldig aan op deze beurs’, aldus Wendy Zandvliet, coördinator Beurzen en Evenementen van opdrachtgever Royal FloraHolland.

Opbouw horecaplein
Het foodplein kreeg een plaats in een lege veilinghal zonder enige horecavoorzieningen. Versbeleving voerde de boventoon. Gekozen werd voor de look & feel van een foodtruckfestival. Met afbeeldingen van foodtrucks gekoppeld aan de buffetten.

‘Het liefst hadden wij natuurlijk gekozen voor echte foodtrucks’, aldus Sascha van Rheenen, manager SAB Evenementen & Horeca. ‘Maar dat is wegens veiligheidsvoorschriften van de veilinghallen niet mogelijk.'

Foodtruckbuffetten
Op de Trade Fair 2016 exploiteerde SAB voor ruim 18.000 bezoekers in drie dagen, twee horecapleinen, zeven koffiecorners en een foodkiosk.

Op beide horecapleinen vonden bezoekers grote free-flow foodtruckbuffetten waar het eten vers werd bereid; van biologische runderburgers tot Thaise curry. SAB verzorgde daarnaast de banqueting.

Royal FloraHolland laat weten dat de expertise en de durf in ondernemerschap van SAB iedere keer weer verrassend is. Daarbij wordt gedoeld op de drie bedrijfsrestaurants die SAB exploiteert en de evenementen.

Groentetuin
Over de evenementen zegt Wendy Zandvliet: ‘Met soms enkele moodboards wordt door SAB een idee gelanceerd, dat in de praktijk onze verwachting veelal overstijgt. Dit jaar kwam SAB met het idee om trucks als decor te gebruiken en is er zelfs een heuse groentetuin neergezet op een van de horecapleinen.’

Om te vervolgen: ‘Dit soort initiatieven, dat natuurlijk goed aansluit op een beurs waarbij bloemen en planten centraal staan, omarmen wij bij Royal FloraHolland.’


Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren