Naar inhoud
Nieuws • 04.08.17

Vegetarisch bloed in aantocht

Vleesvervangers steeds echter

Nieuws • 04.08.17
Plantaardige vleesvervangers komen qua smaak steeds dichter in de buurt van het origineel. Omdat grote partijen zich ermee gaan bemoeien is de ontwikkeling ervan in een stroomversnelling terecht gekomen.

De producten van de Vegetarische Slager en de vleesvervanger Valess van FrieslandCampina zijn al langer op de markt. In maart van dit jaar werd bekend dat Unilever en Wageningen Universiteit zich toeleggen op het ontwikkelen van vegetarische biefstuk.

Financieringsronde
En nu ligt een nieuwe versie van de plantaardige hamburger klaar. Impossible Foods heeft met een financieringsronde $75 mln opgehaald, laat het bedrijf in een persbericht weten, zo meldt Het Financieele Dagblad.

Grootgeldbezitters
In het bedrijf is $257 mln geïnvesteerd door een aantal grootgeldbezitters waaronder Bill gates. Impossible Foods kreeg deze zomer patent op een techniek voor het gebruik van de ijzerhoudende stof haem in zijn vleesvervangers. ‘Dankzij deze techniek heeft Impossible Foods een burger ontwikkeld die geheel plantaardig is, maar 'bloedt', oogt en smaakt als een rundvleesburger’, zo meldt Het Financieele Dagblad.

Groen alternatief
De burger is inmiddels verkrijgbaar in zo'n vijftig restaurants in de Verenigde Staten. Bij de productie wordt volgens het bedrijf 75% minder water en 95% minder land gebruikt. Er komen veel minder broeikasgassen vrij.

Impossible Foods werkt ook aan het ontwikkelen van plantaardige kip, varken, vis en yoghurt.


Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren