Naar inhoud
aanbesteding • 29.05.18

Ook Brasserie De Gruyterfabriek geopend

Appèl start op HKU

aanbesteding • 29.05.18
Appèl verzorgt vanaf 1 augustus voor minimaal vier jaar de catering op acht locaties van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Daarnaast start de cateraar 1 juni met de exploitatie van Brasserie De Gruyterfabriek in ’s-Hertogenbosch.

HKU (bijna 4000 studenten en 800 medewerkers) deed in het voortraject onderzoek naar de wensen en behoeften van haar eigen stakeholders. Daarnaast zijn er schriftelijke vragen gesteld aan diverse onderwijscateraars. Dit resulteerde in een uitvraag waarin ondernemerschap, creativiteit en maatwerk belangrijk waren.

Studierichtingen
Hans Zwartkruis, salesmanager van Appèl: ‘We hebben per locatie te maken met een breed palet aan studierichtingen, studenten, medewerkers en bezoekers. Daarnaast zijn de aanwezige faciliteiten en beschikbare ruimtes verschillend.’

Daarom heeft Appèl per locatie een concept op maat gemaakt met betrekking tot assortiment, beleving en openingstijden.

CRAFT
Appèl past het modulaire CRAFT concept toe op de HKU. Daarover: ‘CRAFT heeft de uitstraling van een eigentijdse versmarkt: het is stoer, robuust, maar ook industrieel en rauw. Dit alles in een sfeer van ambacht en vakmanschap.’

Lokale ondernemers
CRAFT is modulair opgebouwd, waardoor hippe, smakelijke, wereldse én lokale gerechten elkaar steeds weer afwisselen zonder dat ingrijpende verbouwingen noodzakelijk zijn, meldt de cateraar. ‘De focus ligt op een gezond, duurzaam en internationaal productaanbod toegespitst op de wensen van de locaties. Tevens biedt Appèl een podium aan lokale ondernemers uit de Utrechtse horeca.’

Brasserie De Gruyterfabriek
Vanaf 1 juni start Appèl met de exploitatie van Brasserie De Gruyterfabriek op de locatie, gelegen aan de Veemarktkade 8, die tot eind jaren zeventig het fabriekscomplex van grootgrutter De Gruyter was.

Dit industriële erfgoed biedt onderdak aan ruim 185 bedrijven. ‘Het is één van de grootste bundelingen van creatieve en innovatieve ondernemers en kunstenaars in Nederland.’

De zomerperiode benut Appèl om de doelgroep beter te leren kennen, aldus Hans van Veen, algemeen directeur. ‘In het najaar verwachten we te heropenen met een volledig nieuw, laagdrempelig concept, meer toegespitst op de wensen van de huurders.’

Huiskamer

De cateraar gaat een ontmoetingsplek annex huiskamer creëren waar mensen gedurende de dag graag willen komen. ‘Een plek waar je, naast heerlijk eten en drinken, kunt praten, lachen, vergaderen, ontmoeten en nog zoveel meer.’


Dit industriële erfgoed biedt onderdak aan ruim 185 bedrijven.

Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren