Naar inhoud
column • 09.02.17

Zoeken naar eye-openers

Op expeditie met de toppers uit de branche!

column • 09.02.17
De cateringteams op de werkvloer zijn bepalend voor het slagen van een concept of beleving van unieke gastvrijheid. Tijdens gesprekken met opdrachtgevers en cateraars is iedereen het daar wel over eens. Cateringconcepten draaien steeds meer om het ‘echte contact met de gast’ en iets ‘anders en nieuws durven initiëren’ op locatie.

Onze ervaring is dat nieuwe initiatieven of concepten het meest succesvol zijn als we het dicht bij huis zoeken. Een ‘Homemade appeltaart’, net zoals in de horeca, of aanbod van verse theesoorten tijdens vergaderingen, net zoals in de vele theebars in Nederland. Ook in een zakelijke omgeving worden deze introducties zeer gewaardeerd. Het verhaal over de oorsprong van de koffie wordt met trots verteld in de plaatselijke koffiebar. Daar kunnen we met z’n allen nog wat van leren.

In Nederland, maar ook in het buitenland, worden veel trendtours georganiseerd. Vaak bestemd voor de Marketeers, Salesmanagers en Formulemanagers van de Foodservice. Nog veel te weinig zien we dat er effort wordt gestoken in het inspireren van de mensen die dagelijks voor de 1,9 miljoen lunchgasten per dag (bron:More 2Market) de catering verzorgen. Er zijn gelukkig cateraars en bedrijven die hier wel in investeren. Dat loont zich met een ondernemende en initiatiefrijke basis op de werkvloer.

In de tijd van verbindingen leggen en inspiratie delen hebben wij de handschoen opgepakt. Wij gaan voor de toppers uit de branche inspiratietrips organiseren. Juist voor die unieke gastdame die het verschil maakt, voor die kok die dagelijks zorgt voor culinaire hoogstandjes, die cateringmanager die op zoek is naar nieuwe initiatieven en ideeën en voor die troubleshooter die er is op momenten dat ‘t nodig is. Tijdens deze inspiratietrips zijn alle toppers van de branche welkom. Dat betekent dat de teamleden van de ene cateraar ook vakgenoten ontmoeten van andere cateraars of teamleden van eigen beheersituaties.

We gaan samen met de branche op expeditie in verschillende steden. Amsterdam, Antwerpen en Rotterdam staan op het programma. Op zoek naar eye-openers, nieuwe ideeën, inspiratie en vooral een hele leuke energieke dag met vakgenoten. Zo inspireren we de hele branche.

Laten we er samen voor zorgen dat de innovaties binnen de horeca worden doorgezet naar de bedrijfscatering!



Bianca Wester,
Mede-eigenaar Wester & Van Doorn.




Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren