Naar inhoud
column • 30.01.17

Winnaarsmentaliteit

column • 30.01.17
Binnen de cateringbranche zijn veel mensen actief met een winnaarsmentaliteit. Medewerkers, managers én ondernemers die gaan voor een 8 of een 9 en geen genoegen nemen met een 7 of een 6.

In het kader hiervan zou ik u graag een aantal wetten willen voorleggen:

  1. De wet van Carnegie: Je kunt mensen niet laten stijgen als ze niet willen klimmen.
  2. De wet van Liebig: Groei is optimaal als minimaal aan alle groeifactoren voldaan wordt.
  3. De wet van Sophocles: Succes is recht evenredig aan inspanning.

Voor mij zijn dit basiswetten die horen bij mensen met een winnaarsmentaliteit. We kunnen vaststellen dat we binnen onze branche heel veel collega’s hebben die dit niveau nastreven. Dag in, dag uit!

Waar ik nog blijer en trotser van word is dat we er vorig jaar in geslaagd zijn ons managementteam te vernieuwen met een aantal nieuwe kanjers, die elke dag weer de lat een stuk hoger proberen te leggen. Mensen die almaar willen stijgen en een groei nastreven in meest optimale zin; niet alleen groei in kwantiteit, maar minstens zo belangrijk: groei in kennis en kwaliteit!

Dat heeft Leo zeker geen windeieren gelegd. Het voorbeeld daarvan: zes nieuwe locaties afgelopen jaar en dit jaar (de eerste maand is nog niet eens voorbij) mochten we alweer een nieuwe lunchlocatie starten - MediaLane in Amsterdam.

Als slagroom op de taart kan ik u vol trots melden dat Leo's Blue Sky Group-team afgelopen jaar uitgeroepen is tot Leukste Catering Team van Nederland, een door FNV landelijk georganiseerde wedstrijd waarbij cateringteams over heel Nederland aan mee konden dingen.

Winnaarsmentaliteit en het succes dat daarmee gepaard gaat: het werkt eigenlijk een beetje verslavend. We merken dat bijvoorbeeld heel sterk binnen het Leo-team met de zogenaamde Leo Awards die we afgelopen november tijdens ons JubiLeo (het feest van ons 10-jarige bestaan), al voor het tweede jaar gehouden hebben.

Inmiddels zijn deze Leo Awards al uitgegroeid tot elf categorieën, zoals de Themaweektopper, de Banqueting Koning(in), MVO kanjer en de Waste Fighter.

Bij deze awards nomineren we teamleden en in elke categorie wordt een winnaar benoemd. Dat zorgt ervoor dat mensen nét dat stapje harder willen lopen - zie de eerder genoemde wet van Carnegie: mensen willen graag klimmen en ons team als geheel stijgt!

Waarnemen wat goed gaat en daar extra aandacht aan geven is het uitgangspunt bij Leo. Niet alleen op het personeelsfeest, maar gedurende het hele jaar. In combinatie met de drie genoemde wetten leidt dit tot een positieve benadering.

Op deze manier verlies je nooit. Of je wint, of je leert!

Peter van Ee
Leo op het werk!


Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren