Naar inhoud
duurzaamheidArtikel • 19.02.18

Universiteit Leiden maakt grote stappen

Grotere vraag naar diervriendelijk

duurzaamheidArtikel • 19.02.18
De vraag naar diervriendelijke, duurzame producten stijgt, zo ondervindt het cateringbedrijf van de Universiteit van Leiden. Het aanbod van plantaardige producten is daarom in een versnel tempo vergroot.

Het cateringbedrijf signaleerde eind 2017 een toegenomen vraag naar duurzame en diervriendelijke producten. Er is daarna een V+ label voor veganistische menu-opties geïntroduceerd. Het aanbod van plantaardige producten is flink uitgebreid en op meer locaties beschikbaar, zo meldt Vivalasvegas.nl.

Steeds meer studenten en universitaire medewerkers geven de voorkeur aan plantaardige voeding. Velen eten volledig vegetarisch of veganistisch.

Flexitariërs ontevreden
Maar het aanbod van cateraars sluit hier nog niet voldoende op aan, zo wordt gemeld. Veel flexitariërs zijn niet tevreden. Brits onderzoek wees eerder uit dat jongeren steeds vaker buiten de schoolkantine eten omdat het aanbod als te beperkend wordt ervaren, aldus Vivalasvegas.nl.

In Leiden werd de actiegroep Green catering at Leiden University opgericht. Hun petitie voor meer plantaardige gerechten werd door ruim 400 medestanders ondertekend.

Guacamole
Nieuwe producten zijn geïntroduceerd, zoals sandwiches met guacamole of hummus, zongedroogde tomaat en gegrilde groente en gefrituurde snacks zoals loempia's, samosas en kroketten van De Vegetarische Slager.

Verder verschillende smaken sojamelk en sojadesserts. Veganistische kaas op basis van kokosolie wordt wellicht opgenomen in het assortiment.

Toekomst
Martine van Haperen, die als veganist en onderzoeker bij de introductie is betrokken, zegt: ‘De Leidse universiteitscatering heeft in korte tijd grote stappen gezet in het verduurzamen en nog aantrekkelijker maken van haar assortiment en geeft ons hiermee een kijkje in de keuken van de toekomst.’

Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren