Naar inhoud
duurzaamheidArtikel • 07.10.18

Weg met het plastic!

Vitam vervangt plastic rietjes

duurzaamheidArtikel • 07.10.18
Vitam vervangt plastic rietjes en roerstaafjes door varianten van natuurlijk materiaal. Zo levert de carteraar een bijdrage aan het minimaliseren van de berg plastic afval.

Per jaar worden in de bijna 200 restaurants van Vitam meer dan een miljoen roerstaafjes en 200.000 rietjes gebruikt. De cateraar brengt dit bericht naar buiten in het kader van de Dag van de Duurzaamheid op 10 oktober.

Vers gesneden
Eerdere initiatieven van Vitam op dit gebied zijn: ‘Vers van het mes’ en ‘Say no to mono’. Kaas en vleeswaren worden in de restaurants zoveel mogelijk vers gesneden. Producten worden bij voorkeur in grootverpakking ingekocht. ‘Dit heeft er in 2017 voor gezorgd dat er zo’n 5.000 kilo aan plastic afval is voorkomen.’

Dag van de Duurzaamheid
De Dag van de Duurzaamheid geeft een platform aan uiteenlopende duurzaamheidsinititatieven van particulieren en bedrijven. Doel is te laten zien dat al die acties samen verschil maken.

Fair Trade mango
Vitam laat weten deze dag ook aan te grijpen om haar lunchgasten te informeren en enthousiasmeren. In de restaurants wordt een duurzaam broodje geserveerd, een meergranenbonk met BLK kipfilet, Fair Trade mango en biologische cashewnoten.

Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren