Naar inhoud
Nieuws • 02.03.18

Hans Zwartkruis (l) tijdens de Foodmarkt

Appèl start op UT met FoodCity

Nieuws • 02.03.18
Universiteit Twente gaat met ingang van het komende onderwijsjaar op de zeven outlets van start met FoodCity, een eigentijds foodconcept. Met dit concept maakt cateraar Appèl zijn entree binnen het wetenschappelijk onderwijs.

Vanaf 1 juli 2018 verzorgt Appèl de catering op de zeven outlets van de campus. Hier gingen een uitgebreid onderzoek naar de wensen en behoefte van de UT-ers en een Europese aanbesteding aan vooraf.

Foodmarkt
Er zijn keukentafelsessies gehouden en in september is er een Foodmarkt georganiseerd. Potentiële kandidaten kregen hier de kans om een eigen ‘Single Product’ te presenteren. Appèl was hier aanwezig met verse ‘circulaire soep’.

Vegetarische opties
De UT-gemeenschap gaf aan dat zaken als internationalisering, aandacht voor verschillende eetculturen, warme maaltijden, producten voor de snelle verkoop, variatie binnen het concept, verse soepen, salades en meer vegetarische opties belangrijk zuijn.

Daarnaast moest het concept aansluiten bij de visie 2020 ‘vernieuwen, experimenteren en pionieren’ van de UT’, aldus Eveline Kuypers, projectmanager van Universiteit Twente.

Roulerende concepten
Dit alles inspireerde Appèl om te komen met het concept FoodCity. Binnen FoodCity krijgt iedere locatie een uniek karakter met roulerende foodconcepten, aldus Appèl. ‘Studenten, docenten en bezoekers kunnen straks terecht in verschillende restaurants, ieder met zijn eigen onderscheidende concept, gebaseerd op één product of productgroep.’

Op de campus ontstaan combinaties van een foodcourt, een pop-up store en een studentenkroeg. Een aantal locaties wordt verbouwd door Appèl.

Verbinden
De focus binnen FoodCity ligt op beleving, eigentijds, internationaal, snel, gezond, ontmoeten en experimenteren, aldus Hans Zwartkruis (zie foto boven), salesmanager van Appèl. ‘Daarbij staat de keus van de studenten voorop. We willen blijven verrassen en verbinden.’

Hieronder een impressie van een van de locaties, getekend door Luc van den Brand, locatiedesigner van Appèl. 2-11-foto-appel-plattegrond.png


Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren