Naar inhoud
Nieuws • 23.01.18

Pleidooi voor flexitarisch eetpatroon

Cateraars steunen Week Zonder Vlees

Nieuws • 23.01.18
In een aantal restaurants van bedrijven en universiteiten zal tijdens de Nationale Week Zonder Vlees en vergroot aanbod van vegetarische gerechten op de kaart staan. De week vindt plaats van 5 tot en met 11 maart.

De week wordt georganiseerd door de Stichting Nationale Week Zonder Vlees een initiatief van Isabel Boerdam. Campagnes op radio, social media en stations ondersteunen de week die ertoe moet leiden dat Nederlander bewuster gaat eten.

Daadkracht
Op de site van Nationale Week Zonder Vlees laat Isabel Boerdam weten dat ze een daadkrachtig initiatief wil lanceren met impact. ‘Ik wil Nederland in beweging brengen.'

Flexitarisch eetpatroon
Elke dag vlees of vis eten is niet meer van deze tijd, een flexitarisch eetpatroon moet de nieuwe standaard worden in Nederland. Dat is mijn doel.’

Zo maak je een vegetarische pasta. Kookvideo van BeautyLabNL.

De Nationale Week Zonder Vlees is breed opgezet. Maar liefst 43 merken ondersteunen de week die dit jaar voor de eerste plaatsvindt. Lespakketten voor scholen maken deel uit van het aanbod.

Gratis magazine
Mensen die zich inschrijven krijgen gratis het Week Zonder Vlees-magazine thuis gestuurd. Daarin vinden ze inspiratie ‘om zeven dagen te genieten, met recepten, interviews, groenteweetjes, kooktips en meer.’

Chef Thor
Een van de partners van de Week Zonder Vlees is Chef Thor bitterballen. Dit bedrijf maakt vegetarische en veganistische bitterballen. ‘Hierdoor kunnen horecagelegenheden of cateringorganisaties die meedoen aan de Week Zonder Vlees, tijdens deze week gewoon bitterballen blijven serveren.'


Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren