Naar inhoud
Nieuws • 12.12.18

Arabische themaweek

Culinaire schijnwerper op Midden-Oosten

Nieuws • 12.12.18
Ook in de bedrijfscatering komt steeds meer aandacht voor buitenlandse keukens. Appèl richt tijdens een themaweek de schijnwerpers op de keuken van het Midden-Oosten. Die heeft het nodige te bieden, zo blijkt.

Van hummus tot za’atar en van rozenwater tot amandelkoekjes: de Arabische keuken, zoals de keuken van het Midden-Oosten ook genoemd wordt, is rijk aan uiteenlopende geuren, kleuren en smaken, zo meldt Appèl. Om toe te voegen dat deze keuken in Nederland nog niet zo bekend is. ‘Geheel ten onrechte!’

Geurige kruiden
De geurige kruiden en de verscheidenheid aan ingrediënten worden geroemd. Tijdens de inspiratieweek, die maandag 10 december is gestart, laat Appèl haar gasten hiermee kennismaken.

Tijdens de inspiratieweek kunnen ze kennismaken met ‘Food Favorites’ zoals: Mezze Mania, The Barbershop, Shish Kebab en Greens.

Proeftafel
Daarnaast is er de proeftafel: Sesam open u! Hiermee gaat er een ‘wereld vol sesam’ open. Daarover: ‘Met dit kleine, smaakvolle zaadje kun je eindeloos variëren. Zowel in hartige als in zoete gerechten.’

De bekendste sesamproducten zijn; tahina (een pasta van sesam), halva (een oosterse nougat) en uiteraard de zaadjes zelf. Deze worden vaak verwerkt in bakproducten.

Inspiratiemagazine
De nieuwste editie van inspiratiemagazine Accent staat in het teken van het Midden-Oosten. Zie de online versie.

Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren