Naar inhoud
Nieuws • 09.05.18

Jelle Hoekstra van Rootz Kitchen

Huur gevraagd aan bedrijfscateraars

Nieuws • 09.05.18
Een klein aantal opdrachtgevers vraagt huur aan bedrijfscateraars om het bedrijfsrestaurant te mogen exploiteren. Dat zegt Jelle Hoekstra, directeur/ eigenaar van cateringbedrijf Rootz Kitchen. ‘We zijn daar niet blij mee, want de kwaliteit van het aanbod kan daaronder lijden.’

De kans bestaat dat cateraars, die onder de prijs gaan zitten, niet hetgeen kunnen leveren waar de opdrachtgever en medewerkers op rekenen.

Bezuinigingen op inkoop en personeel liggen op de loer met als gevolg dat de dienstverlening tekort schiet.

Toch zijn sommige cateraars wel bereid om huur te betalen. Wanneer ze de restauratieve voorzieningen commercieel kunnen exploiteren, kan het in een enkel geval uit, aldus Hoekstra.

Lunchgerechten in het bedrijfsrestaurant van de Socoya Campus (vijf grote kantoorpanden) te Utrecht.

Scherpere tarieven
Het doorvoeren van scherpere tarieven voor bedrijfscatering is niet iets van de laatste jaren, maar het is wel een ontwikkeling die extra werd aangewakkerd door de crisis en de vele leegstaande panden.

Huurprijzen daalden
Huurprijzen daalden, verhuurders gingen erop achteruit. Om dat te compenseren gingen ze ertoe over om de vierkante meters – 20 procent van de oppervlakte - die bestemd waren voor facilitaire zaken als receptie, gangen, hallen en catering, niet meer in de huurprijs te verwerken. Het gevolg is dat huurders extra moeten betalen voor deze ruimtes, dus ook voor vierkante meters van het bedrijfsrestaurant, aldus Hoekstra.

Afspraak maken
Hij oppert een suggestie. ‘Misschien moet je met elkaar afspreken dat je de kosten voor facilitaire ruimtes met drie partijen betaalt, elk een derde deel: verhuurder, huurder en het bedrijf dat de facilitaire diensten levert, zoals catering.’


Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren