Naar inhoud
Nieuws • 07.10.18

Vruchtbare maaltijd

Meer zwangere vrouwen dankzij groenten in bedrijfsrestaurant

Nieuws • 07.10.18
Het aantal zwangere medewerkers bij Koppert Cress is toegenomen nadat het bedrijf twee jaar geleden warme lunches met veel groenten op het menu heeft gezet. Dat zei Rob Baan, directeur/ eigenaar van Koppert Cress, in een gesprek met Allesovercatering.nl.

Baan probeert ervoor te zorgen dat zijn medewerkers tussen de middag de benodigde hoeveelheid groenten – 250 gram per dag – grotendeels al binnenkrijgen. ‘’s Avonds hebben ze eigen geen grote maaltijd meer nodig, want je verteert dan niet meer zoveel. Je gaat ook niet voor je plezier 250 gram broccoli weg zitten knagen. Daar wordt niemand vrolijk van.’

Betere stoelgang
Door tussen de middag smakelijke groenten kosteloos aan te bieden (‘Onze soep bevat alleen al 150 gram groenten”) worden de medewerkers aangezet tot gezond eten. Dat heeft geleid tot een betere stoelgang, aldus Baan. ‘De medewerkers voelen zich ook fitter.’

Kwaliteit eitjes
Hij stelt vast dat het aantal zwangere vrouwen is toegenomen. Daarover: ‘Als je veel groenten eet verbetert dat de kwaliteit van de eitjes en het sperma. Uit onderzoek is ook gebleken dat groenten de kwaliteit van sperma verbeteren.’

Man profiteert
Over het toegenomen aantal zwangere vrouwen: ‘Dat komt niet alleen doordat ze zelf meer groenten zijn gaan eten, maar ook omdat ze de boodschap thuis overbrengen en daar het eetpatroon ook hebben aangepast. Man en kinderen profiteren mee.’

Heel blij

Is het niet lastig en duur dat meer medewerksters nu met zwangerschapsverlof gaan? Baan: ‘Gaan we nu moeilijk doen over vrouwen die zwanger worden? Nee dus! Ik word daar juist heel blij van.’



Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren