Naar inhoud
Nieuws • 10.01.19

Rekening houden met China

Robotkoks en apps bieden kansen

Nieuws • 10.01.19
Robotkoks in restaurants bieden kansen voor de afzet van food. En dat geldt ook voor andere technologische ontwikkelingen. Dit maakte FSIN-directeur Jan-Willem Grievink duidelijk op het FSIN Brunchcongres 2019.

Hij liet weten dat de inzet van technologie volop kansen biedt. Te denken valt aan kassaloze retail, robotkoks in restaurants of apps voor de keuken thuis die het bereiden makkelijker maken en tegelijk voedselverspilling helpen voorkomen.

Kleine formules

Ook kleine formules, concepten en merken zijn dichter bij de consument te brengen, waarbij het hippe karakter in hun voordeel werkt, aldus Grievink. Het FSIN verwacht dat de foodomzet ‘per capita’ tot 2025 met ruim 30% zal stijgen.

Lifestyle

Hij refereerde aan het feit dat food als lifestyle belangrijker worden. Daarnaast komen er steeds meer eenpersoonshuishouden. Daarover: ‘Zij zullen het aanbod verder zien toenemen, zowel online als tijdens evenementen en in gemakswinkels of foodpaleizen.’

Superant
Ook de versmelting van supermarkt, speciaalzaak en restaurant - de superant - speelt op deze behoeften van de consument in, aldus Grievink.

Opmars China
Naast de toepassing van nieuwe technologieën, zijn er andere uitdagingen voor de foodmarkt. De FSIN-man doelde op de macht van internetbedrijven en de opmars van China. ‘Op steeds meer fronten wordt de foodbranche flink uitgedaagd.’

Strategisch aanhaken

Hij waarschuwde: wie de vele veranderingen over zich heen laat komen, heeft de strijd om de consument bij voorbaat al verloren. ‘Succesvol ondernemen in de sector draait om openheid, flexibiliteit en strategisch aanhaken bij de grootste groeimarkten.’


Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren