Naar inhoud
Nieuws • 13.09.18

Mauvais repas de grands chefs!

Slechte thuismaaltijden Franse chefs

Nieuws • 13.09.18
Franse sterrenkoks liggen onder vuur omdat er kant-en-klare maaltijden onder hun naam verkocht worden die ver onder de maat zijn. Dat blijkt onderzoek van de voedselwaakhond Foodwatch in opdracht van de Franse publieke omroep.

Een van de koks die met naam wordt genoemd is Thibault Sombardier, chef van restaurant Antoine in Parijs, goed voor één Michelinster. Het gaat om pasta in een pakje.

Rode lijst
In die pasta zitten E-471-vetzuren die in Frankrijk op een rode lijst staan omdat ze allergieën en ontstekingen kunnen veroorzaken, zo melden diverse kranten waaronder De Gelderlander.

In de pasta is daarnaast E-407 verwerkt, een verdikkingsmiddel dat omstreden is vanwege mogelijke gezondheidsgevaren.

De Franse chefs reageren narrig op het onderzoek.

Voedingswaarde
Ook andere Franse sterrenkoks, zo blijkt uit het onderzoek, nemen een loopje met de culinaire kwaliteitseisen. Foodwatch onderzocht 65 producenten van beroemde Franse chefs. ‘Slechts 24 daarvan hadden een correcte voedingswaarde.’

Nederlandse voorbeelden
Correspondent Frank Renout die het artikel schreef, deed navraag in Nederland. Hij kwam tot de conclusie dat er nauwelijks Nederlandse voorbeelden zijn van koks die maaltijden onder hun eigen naam uitbrengen.


Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren