Naar inhoud
Nieuws • 07.02.18

Wie is de Beste Opdrachtgever Catering?

Tweede editie Gouden Bestek van start

Nieuws • 07.02.18
Allesovercatering.nl is van start gegaan met de tweede editie van het Gouden Bestek voor de Beste Opdrachtgever Catering. Deze richt zich op opdrachtgevers die erin slagen om catering van meerwaarde te laten zijn voor hun bedrijf of organisatie.

De prijs is in het leven geroepen om opdrachtgevers te stimuleren meer oog te hebben voor de kwaliteit van catering binnen hun bedrijf of organisatie. De vorige editie kende zes genomineerden. Jeroen Marré van RTL was de eerste winnaar van het Gouden Bestek.

Aanmelden
Opdrachtgevers kunnen zich aanmelden bij Allesovercatering.nl. Een deskundige jury gaat bepalen wie er worden genomineerd en wie er uiteindelijk met de trofee naar huis gaat.

De finale van de wedstrijd vindt plaats op donderdag 24 januari 2019 op de Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer te Utrecht.

Inzendtermijn
Opdrachtgevers kunnen zichzelf aanmelden. Het is daarnaast mogelijk dat anderen dat doen. Cateraars, cateringmanagers of collega’s bijvoorbeeld. De inzendtermijn sluit 1 november aanstaande.

Het is van belang dat ‘aanmelders’ duidelijk maken waarom de persoon in kwestie moet worden uitgeroepen tot de Beste Opdrachtgever Catering.

Criteria
Bij de beoordeling van de kandidaten hanteert de jury onderstaande criteria:

* De kandidaat is manager (Facilitair, HRM), directielid of ondernemer bij een bedrijf, een organisatie, een onderwijs- of zorginstellingen of een overheidsinstantie.

* Hij of zij heeft de catering uitbesteed aan een partij waarmee ze in overleg tot mooie resultaten komen. Dit kunnen ook medewerkers van het bedrijf zijn die de catering in eigen beheer uitvoeren.

De eerste editie van het Gouden Bestek kende zes genomineerden.

* De opdrachtgever houdt rekening met de wensen van de gebruikers en maakt optimaal gebruik van de kennis en input van andere partijen, zoals cateraars, adviesbureaus en leveranciers.

* De deelnemer is op de hoogte van de trends, maar loopt daar niet blind achteraan.

* De tevredenheid bij de gasten weegt zwaar. Dit alles in relatie tot het budget dat de kandidaat kan besteden.

*Vakmanschap, kennis van zaken aangaande catering en hospitality, het vermogen om samen te werken en het doorvoeren van zinvolle innovaties en aanpassingen worden meegewogen.

* De cateraar moet de kans krijgen om geld te verdienen. Aan de andere kant let de jury op de kosten voor de opdrachtgever.

* Is de contracttermijn voldoende lang om een goed partnership tussen cateraar en opdrachtgever te laten ontstaan?

* Krijgt de cateraar bij het aantreden voldoende tijd om fouten te maken en zich in te werken?

*Heeft de opdrachtgever een eigen visie op catering?

*Opdrachtgevers hebben te maken met beperkingen zoals budget en – als het gaat om overheden - Europees Aanbesteden. Dat laatste houdt in dat documenten zwaarder wegen dan persoonlijk contact. Hoe gaan ze met deze beperkingen om?

* Heeft de opdrachtgever de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend? Gaat hij of zij voor eerlijke prijzen, eerlijke producten, kwaliteit, gezonde verhoudingen en heeft hij of zij oog voor de belangen van de cateringmedewerkers?

*Heeft de opdrachtgever oog voor trends zoals duurzaamheid, diervriendelijkheid en Fairtrade en onderschrijft hij of zij het belang van gezonde voeding voor de vitaliteit van medewerkers?

De jury
Ruud Baljé, voorzitter VOCC (Verenigde Ondernemende Contract Cateraars).

Jaap de Graaf, oprichter Allesovercatering.nl.

Jeroen Marré, manager facility management bij RTL in Hilversum.

Natalie Hofman, voorzitter FMN, bestuurslid Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Michiel van Noort, zelfstandig adviseur.

Hans Rijnierse, voorzitter Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties).

Gerrit Vink, voorzitter Codekamer Contractcatering van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag/ commissaris bij Appèl.

Roy Wesenhagen, voorzitter Gouden Bordjes en eigenaar D'article Enterprise.

Opdrachtgevers die mee willen doen kunnen zich tot 1 november aanmelden of kunnen worden aangemeld bij info@allesovercatering.nl onder vermelding van het Gouden Bestek.


Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren