Naar inhoud
Nieuws • 08.03.18

Niet alle opdrachtgevers doen mee

Week zonder Vlees met vlees

Nieuws • 08.03.18
De Nationale Week zonder Vlees (5 t/m 11 maart) was in de meeste bedrijfsrestaurants een week met vlees, zo blijkt uit een publicatie in het Algemeen Dagblad.

Honderden bedrijfsrestaurants doen mee met de Week zonder Vlees, maar heel veel bedrijven kiezen ervoor toch frikandellen en filet américain in het restaurant te laten serveren, zo meldt het AD, dat een rondgang maakte langs enkele cateraars.

Afhakers
Bij Sodexo doen 120 van de 600 locaties mee aan de vleesvrije week. ‘Of restaurants mee doen, hangt van de opdrachtgever af’, aldus Annemiek Mikkers van Sodexo in het Ad. ‘Het gebeurt op vrijwillige basis. Sommige opdrachtgevers zijn enthousiast, andere haken af.’

Vleesloze dag
Ook bij Albron zijn paté en filet américain te vinden in de buffetten. De cateraar laat weten dat het niet om deze ene week gaat. ‘Wij zijn het hele jaar bezig met het onder de aandacht brengen van groenten. Zo hebben wij opdrachtgevers die elke week een vleesloze dag inplannen. Of een hele week per maand.’

Ongewenste bezoekers
Isabel Boerdam van de vlog De Hippe Vegetariër is initiatiefnemer van de Vleesloze Week. Zij laat weten dat bedrijven er niet altijd voor willen uitkomen dat ze vleesloos eten promoten. ‘Misschien omdat ze vrezen voor ongewenste publiciteit of voor ongewenste bezoekers.’

Ze benadrukt dat veel werkgevers meedoen aan de Vleesloze Week. ‘De gemeente Amsterdam doet mee en veel filialen van ABN AMRO, Google en McKinsey.’

Voor inspiratie bezoek de site van Nationale Week Zonder Vlees.



Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren