Naar inhoud
Nieuws • 12.09.17

Help bacteriën om zeep

Zo selecteer je een hygiënebureau

Nieuws • 12.09.17
Hygiënebureaus bieden meerdere diensten aan, zoals trainingen en voorlichting, HACCP en infectiepreventie, begeleiding, rapportage, microbiologisch onderzoek en nazorg. Waarop moet je letten bij het selecteren van een hygiënebureau?

In Uitblinkers nr. 3 van WijGastvrij, dat op 12 september is verschenen, wordt ingegaan op bovenstaande vraag. De redactie heeft gesproken met Linda Tigelaar, consultant bij Hygiëne Consult Nederland.

Erkend instituut?
Ze laat weten dat je bij het selecteren van een hygiënebureau onder meer de volgende vragen zou moeten stellen: 1) Is het een ervaren bureau? 2) Is het bureau ISO-gecertificeerd? 3) Is het een erkend opleidingsinstituut? 4) Is het vooraf duidelijk wat de dienstverlening gaat kosten? Ga na of er bijkomende kosten zijn. 5) Zitten alle consultants en medewerkers op één lijn, zodat je niet met verschillende plannen van aanpak te maken krijgt. 6) Heeft het bedrijf ervaring in de branche waarin jou bedrijf actief is.

Knelpunten
In het artikel gaat ze verder in op een aantal knelpunten als het gaat om hygiëne in de zorg. Persoonlijke hygiëne is daar een van. Handen niet grondig wassen en sieraden dragen kunnen leiden to problemen op het gebied van voedselveiligheid.

E-learning
Trainingen en opleidingen blijven hoe dan ook belangrijk, zo blijkt. Trainingen on the job hebben de voorkeur van Tigelaar, maar het is niet altijd mogelijk om alle betrokkenen bij elkaar te krijgen. E-learning is een alternatief, aldus de consultant.


Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren