Naar inhoud
trend • 27.03.18

Inspiratie opdoen in Amsterdam

Ruige formules in Foodhallen

trend • 27.03.18
Uiteenlopende foodformules uit alle delen van de wereld. Je hoeft het land niet uit om die te beproeven. Bezoek de Foodhallen Amsterdam. We maakten een rondje met Ted Commandeur, zelfstandig ondernemer in de bedrijfscatering. (Foto: Jesaja Hizkia)

De Foodhallen te Amsterdam, gelegen aan het Bellamyplein, bestaan sinds 2014. Voordeel voor bezoekers die met de auto komen: parkeren is mogelijk in de parkeergarage onder de hallen. En dat middenin Amsterdam.

Bedrijfscateraars
Ted Commandeur – hij verzorgt met enige regelmaat recepten en tips voor Allesovercatering.nl – is voor de vijfde keer in de hallen aanwezig. Ideale plaats om inspiratie op te doen, zegt hij. ‘Bedrijfscateraars kijken te weinig om zich heen, vind ik, waardoor ze te veel blijven hangen in bestaande concepten.’

Ted Commandeur: 'Ook in eigen land kun je inspiratie opdoen.' (Foto: Allesovercatering.nl)

Vernieuwing blijft daardoor binnen de bedrijfscatering te vaak achterwege. ‘Dat is jammer en onnodig want er gebeurt op foodgebied ontzettend veel. Zeker de laatste jaren.’

Naar Londen?
Om inspiratie op te doen kun je naar Londen, New York, Berlijn, Parijs, Sydney of Moskou, maar ga eerste eens kijken op interessante plaatsen in eigen land, adviseert Commandeur. In de Foodhallen te Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven bijvoorbeeld.

BaoWowoW
Wie oog heeft voor trends en formules of gewoon lekker, bijzonder of gezond wil eten kijkt zijn ogen uit. Formules zoals BaoWowoW Yippie Yo Yippie Yay, De Ballen Bar, Bulls and Dogs, l’Entrecôte Mobile, Fento, Meneer Temaki, The Rough Kitchen, Yoghurt Barn, Viet View, The Butcher, Taqueria Lima en Jabugo trekken de aandacht.

‘Fresh rice paper roll.’ (Foto:Allesovercatering.nl).

Ongefrituurde rollen
Het is donderdag 8 maart, 17.30 uur. Het eerste speciaalbiertje hebben we op. Tijd voor een ‘fresh rice paper roll’ van Viet View. Het is een formule die momenteel in zwang is in Amsterdam, zo meldt Commandeur. En hij bestelt een paar loempiarollen.

Het zijn ongefrituurde rollen met daarin noedels bijelkaar gehouden door een vel van rijstdeeg. Heerlijk gerechtje, makkelijk te eten. Gezond, want met veel groenten. Duurzaam en diervriendelijk, want het bevat geen vlees.

Over die loempiarol: ‘Ik heb praktisch hetzelfde gerecht gisteren tijdens een masterclass voor cateringmanagers onder de aandacht gebracht. Binnenkort gaan we hem uitproberen in het bedrijfsrestaurant waar ik nu actief ben.’

Even geen kebab
We zien de formules Pita, Renatos en The Butcher. Broodje kebab dan maar? Nee, dat is voor Commandeur niet nieuw meer. Kebab introduceerde hij twee jaar geleden al in het bedrijfsrestaurant. Om zo nu en dan mee te verrassen. En ja, het werkt, evenals het roosteren van kip dat hij ook introduceerde in de bedrijfscatering.

Nieuwe input
We zijn niet op zoek naar bestaande succesnummers, maar naar nieuwe input. Commandeur plaatst een bestelling bij Dim Sum Thing. Ingrediënten in een bamboemandje, gestoomd. Ook gezond, want niet vet en puur. Bovendien een leuke presentatie.

Lekker gezond
Over dat gezonde zegt Commandeur: ‘Ja het is gezond, maar dat heb je niet door, zo lekker is het.’ We proeven stukjes vis. De naam is gebaseerd op dim sum, een Kantonese specialiteit gemaakt van uiteenlopende producten, van vis tot varken.

Naked tortilla’s
We maken kennis met naked tortilla’s. Tortilla’s zonder wrap in een bakje onder andere bestaande uit rijst, tomaat, zwarte bonen en varkensvlees.

Ruige formule

We zien The Butcher dat de ‘best burgers in town’ serveert. Stoere, ruige formule. Medewerkers in het zwart. Petje op.

Dim Sung Thing levert gestoomde ingrediënten. (foto:Jesaja Hizkia)

‘De presentatie en het verhaal eromheen zijn vreselijk belangrijk. Als je iets niet goed presenteert slaat het niet aan, ook al is de kwaliteit onovertroffen.’

In de roos
Het is inmiddels 19.30 en flink druk. We bestellen in één van de drie barren nog een paar speciaalbiertjes en stellen vast dat de founders van de foodhallen met hun formule in de roos geschoten hebben.


foodhal-10.JPG
Naarmate de avond vordert krijgt de Beerbar meer aanloop. (Foto: Allesovercatering.nl)

AK8A4637-Foodhallen-Amsterdam.jpg
Vooral jongeren weten de Foodhallen te waarderen. (Foto: Jesaja Hizkia)

foodhallen-4.jpg
De Foodhallen bieden een ruim assortiment. Foto: Jesaja Hizkia)


Terug naar overzicht

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren