Naar inhoud
watIsCatering • 24.02.16
Bedrijfscatering Lunchen op het werk

Bedrijfscatering

Je treft bedrijfscatering aan op locaties van bedrijven, overheden of instellingen met grofweg meer dan 50 medewerkers, ook wel omschreven als pandbewoners. In eigen beheer of uitbesteed aan een contractcateraar. Belangrijke elementen zijn assortiment, kwaliteit, service, duurzaamheid, ambiance en prijs.

Des te beter het bedrijfsrestaurant, des te beter de medewerkers kunnen ontspannen en kunnen eten. Des te beter ze presteren, des te minder vaak ze ziek zijn. Nee, dit is niet wetenschappelijk bewezen, maar ervaringen uit de praktijk wijzen in die richting.

Coffeecorner


Bedrijfscatering behelst meer dan het bedrijfsrestaurant. Denk aan banqueting, het verzorgen van vergaderingen en andere bijeenkomsten. Denk aan de coffeecorner, als het even kan de hele dag geopend. Denk aan de automaten; snacks, hapjes, warme dranken, koude dranken. Denk ook aan recepties en evenementen binnen het bedrijf.


De opkomst van het multifunctionele bedrijfsrestaurant is belangrijk. Een plaats waar medewerkers vergaderen, werken, ontspannen, koffiedrinken en eten. Het liefst de hele dag geopend, zodat je de dure vierkante meters optimaal benut.

Activiteit gerelateerd
Het bedrijfsrestaurant is belangrijker geworden. He begint meer en meer onderdeel te worden van het bedrijf. ’t Is ook een visitekaartje, want gasten, waaronder opdrachtgevers van het bedrijf, worden er ontvangen.

De invloed van bedrijfscatering kan zich binnen de onderneming nog verder uitstrekken wanneer de gerechten worden afgestemd op de activiteiten van de gasten, de medewerkers van het bedrijf dus. Dit wordt omschreven als activiteit gerelateerd eten.

Activiteit gerelateerd lunchen wordt onder meer gepromoot door enbiun in Amsterdam, een bedrijf dat concepten bedenkt en uitvoert. Tijdens een try-out kregen gasten die nog een lange dag voor zich hadden, een ander lunchpakket voorgeschoteld dan medewerkers die in korte tijd veel energie nodig hadden, bijvoorbeeld vanwege sport of vanwege een intensieve, belangrijke bijeenkomst.

De prille opkomst van activiteit gerelateerd lunchen toont aan dat bedrijfscatering een steeds grotere rol gaat spelen binnen bedrijven, organisaties en overheden. De opkomst van begrippen als mvo, duurzaamheid en het toegenomen belang van seizoensgebonden, verse streekgerechten onderstreept dat toegenomen belang nog eens extra.

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren