Naar inhoud
watIsCatering • 24.02.16
Party- en eventcatering Kansen voor kleintjes

Party- en eventcatering

Party- en eventcateraars leggen zich toe op het verzorgen van feesten, partijen en evenementen die plaats vinden op uiteenlopende locaties. Van klein tot groot.

Door toedoen van de crisis zijn er nogal wat bedrijven omgevallen. Tegenvallende inkomsten, hoge kosten, rode cijfers en matige vooruitzichten noopten ondernemers tot stoppen of verkopen.

Kleintjes profiteren
Andere bedrijven profiteerden juist van de crisis doordat opdrachtgevers zich als gevolg van de krimpende budgetten meer gingen richten op kleine, creatieve cateraars, terwijl ze vroeger uitsluitend de voorkeur gaven aan grote, gevestigde namen. Creatieve aanbieders die kwaliteit kunnen garanderen zijn kansrijk.

Andere aanbieders gaan een stap verder door evenementen te bedenken en uit te voeren die volledig zijn afgestemd op de opdrachtgever en het doel dat hij nastreeft. Het diner van een transportbedrijf wordt opgeluisterd door een vrachtauto die met ronkende motor onverwacht de zaal binnen komt rijden, gerechtjes in de vorm van een versnellingspook en ga zo maar door. Feesten waarover nog even zal worden nagepraat.

Unieke beleving
Het is de kunst voor een partycateraar om de boodschap van de opdrachtgever kracht bij te zetten. Het meegeven van een unieke beleving en een verhaal dat blijft hangen is belangrijk. Daar kan de opdrachtgever wat mee.

Veel chefs – zoals chef-koks tegenwoordig vaak worden genoemd - in de partycatering zijn actief geweest in de keukens van sterrenrestaurants. Ze zijn culinair zeer vaardig. Hun inbreng zorgt ervoor dat de cateraar tot nog meer in staat is. Originele, smaakvolle gerechten bereiden bijvoorbeeld, die voor kleine en grote groepen geserveerd kunnen worden.

Cookie-instellingen

Alles Over Catering maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikerservaring.

Graag vragen wij uw toestemming voor het plaatsen van deze cookies.

Meer informatie.

Accepteren Weigeren